Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

#Sárközi Ákos

HVG Könyvek HVG Könyvek

Sárközi Ákos: Ez a legfontosabb eszköz a konyhában

Nem kérdés, hogy a legfontosabb eszköz a konyhában a kés - vallja Sárközi Ákos sztárséf. Így lettem séf című könyvében tippeket is ad arra, mire figyeljünk a különböző kések és vágódeszkák kiválasztásakor, használatakor. Részlet.

Mátraházi Zsuzsa hvg360

Sárközi Ákos Michelin-csillagos séf: Tarhonyából zseniális rizottót lehet főzni

"A családban nem én vagyok az első konyhafőnök, hiszen a 102 éves kort megélt nagymamám a Népszabadság egykor menő éttermében dolgozott" - mesélte a HVG-nek Sárközi Ákos, Michelin-csillagos séf. 2010-ben kérték fel, hogy vezesse a Borkonyhát - amely négy év múlva csillagot szerzett -, pár év múlva pedig a Textúrát, amelynek társtulajdonosa is. Tartja, hogy a gasztronómia és a kortárs képzőművészet rokonságban áll egymással, festőművész feleségével inspirálódnak is egymás munkájából. De hogyan születnek az ételkompozíciói és mit hozott neki, hogy zsűritagként szerepelt a Konyhafőnök című tévéműsorban? Portré.

HVG Könyvek HVG Könyvek

A Konyhafőnök mögött: "Nem akarok mást, csak Sárközi Ákos lenni"

Így lettem séf című könyvében Sárközi Ákos séf közvetlen stílusban meséli el életútját kőbányai gyerekkorától kezdve a Michelin-csillag megszerzésén át a Konyhafőnökben betöltött szerepéig. Az alábbiakban ebből a közel 50 fine dining receptet is tartalmazó kiadványból közlünk egy exkluzív részletet.

HVG Könyvek HVG Könyvek

Sárközi Ákos: Így lettem séf

Így lettem séf című könyvében Sárközi Ákos séf közvetlen stílusban meséli el életútját kőbányai gyerekkorától kezdve a Michelin-csillag megszerzésén át napjainkig. Az alábbiakban ebből a közel 50 fine dining receptet is tartalmazó kiadványból közlünk egy exkluzív részletet.

BMI Bramac

„A világ legegyszerűbb dolga a főzés, ha merünk játszani” – interjú Sárközi Ákossal

Az ország egyik legjobb és legismertebb séfje, akit egyaránt inspirál a játékosság, a művészet, a fizika vagy épp egy tetőcserép formavilága. Aki, ha a vendég szeretné, akár a konyhába is beengedi. Aki háromszavas leírásokkal dolgozik az étlapon, de alapos oka van rá. Aki pontosan meg tudja mondani, hogy mit adnak hozzá a gasztrokultúrához a főzős műsorok vagy a fine dining az otthoni főzéshez. Sárközi Ákos Michelin-csillagos séffel beszélgettünk.

Ma még az ég is megdörrenhet

Ma még az ég is megdörrenhet

A Nobel-díjas Krausz Ferenc Ukrajnába utazott, és egyetemek bunkerében tartott előadásokat

A Nobel-díjas Krausz Ferenc Ukrajnába utazott, és egyetemek bunkerében tartott előadásokat

Matolcsy emberét már kirúgta, Varga Mihály most visszaszerezne 500 milliárd forintot az MNB-nek

Matolcsy emberét már kirúgta, Varga Mihály most visszaszerezne 500 milliárd forintot az MNB-nek

Még tovább nőtt az infláció, az élelmiszerek drágulása 2023 óta nem volt ekkora

Még tovább nőtt az infláció, az élelmiszerek drágulása 2023 óta nem volt ekkora

„Amíg a zsidók filmkritikát írhatnak, addig nekem nem lehet sikerem” – Leni Riefenstahl, a tehetséges szolgálólány megható meséje

„Amíg a zsidók filmkritikát írhatnak, addig nekem nem lehet sikerem” – Leni Riefenstahl, a tehetséges szolgálólány megható meséje

Egy bíró arra utasította Elon Musk csapatát, hogy  működjenek átláthatóbban

Egy bíró arra utasította Elon Musk csapatát, hogy működjenek átláthatóbban

Robert Kagan amerikai történész: Az USA átállt a gonoszok oldalára, Németország lehet a szabad világ vezetője

Robert Kagan amerikai történész: Az USA átállt a gonoszok oldalára, Németország lehet a szabad világ vezetője

Sütőolajgyűjtő automaták akkujait lopta el egy kaposvári férfi, hogy tölteni tudja a mobiltelefonját

Sütőolajgyűjtő automaták akkujait lopta el egy kaposvári férfi, hogy tölteni tudja a mobiltelefonját

Elhatárolódott a Kia vezetése az Elon Muskot becsmérlő reklámfilmtől

Elhatárolódott a Kia vezetése az Elon Muskot becsmérlő reklámfilmtől

A címlapról ajánljuk